Volledig scherm
PREMIUM
© Carli Hermes

Het maakt me woedend, een luisterend oor als oplossing tegen seksueel geweld

Column Saskia NoortSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. De nieuwe campagne  #Jijstaatnietalleen, tegen seksuele intimidatie, schiet haar in het verkeerde keelgat. ‘Waar de fuck blijft de echte campagne TEGEN seksueel geweld/intimidatie die niet om de hete brij heen draait?’ 

Dat ruim de helft van de Amsterdamse vrouwen op straat te maken krijgt met seksuele intimidatie en geweld, jongere vrouwen zelfs 81 procent, is vast waar. Ik ken in ieder geval geen vrouw die er nog nooit mee te maken heeft gehad, je hoeft er niets eens voor in Amsterdam te wonen. Nafluiten, nasissen, naroepen, achtervolgen, betasten, in het nauw drijven, uitschelden voor slet, het is van alle tijden, van alle steden en dorpen, van alle culturen. Zelfs ik, op een leeftijd dat niemand je meer ziet staan naar het schijnt, werd van de week ’s nachts nog ingehaald op de fiets en uitgescholden voor lekker vies sletje.

  1. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’
    PREMIUM
    vuurwerkramp enschede

    Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’

    Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.