Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Hier is het in Nederland het allerwarmst

Een hitteplan, code oranje in een groot deel van het land, zon en warmte, heel veel warmte. Het is flink puffen en zweten in heel Nederland. Maar waar is het het warmst in het land? En hoe komt dat dan?

  1. Coronawet kan op meerderheid Eerste Kamer rekenen

    Coronawet kan op meerder­heid Eerste Kamer rekenen

    Een flinke meerderheid van de Eerste Kamer geeft aan de coronaspoedwet te steunen. De senaat vergaderde maandag van 's ochtends vroeg tot na middernacht over de tijdelijke wet, die een wettelijke grondslag moet bieden voor het coronabeleid. De coalitie heeft geen meerderheid in de senaat, maar met de steun van GroenLinks, PvdA, SGP en 50PLUS komt die ruimschoots in zicht. Dinsdag zal de senaat hoofdelijk over het wetsvoorstel stemmen.
  2. LIVE | 370 nieuwe ziekenhuisopnames, meer dan 1700 ic-bedden ‘niet realistisch’

    LIVE | 370 nieuwe ziekenhuis­op­na­mes, meer dan 1700 ic-bedden ‘niet realis­tisch’

    Het aantal nieuwe corona-opnames bedraagt 313 in de verpleegafdelingen van de ziekenhuizen en 57 op de ic's, meldt het LCPS. In totaal zijn er 2376 coronaptiënten opgenomen, waarvan 545 op de ic's. Het aantal ic-bedden kan uiterlijk worden opgeschaald tot 1700, meer dan dat is ‘niet realistisch’, zegt het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Ook vandaag houden we je live op de hoogte van het laatste coronanieuws. Hier lees je het nieuws van de afgelopen dagen terug.