Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Hoe groot je sportbroek is maakt toch niks uit?

columnNynke de Jong schrijft deze week elke dag over wat haar bezighoudt.

In de Nike-winkel in Londen staat een paspop met - voor een paspop - ongewone vormen. Het is een plussize model, en ze draagt een sportpak uit de nieuwe plussize- lijn. De Hollandse ophef hierover kwam vooral lekker op gang toen Caroline Tensen en Olcay Gulsen bij RTL Boulevard het eigenlijk niet vonden kunnen. Dit was wel een heel grote maat. Zijn vrouwen met zo’n figuur wel fit genoeg om te sporten? Moeten zulke grote vrouwen wel zulke strakke kleren aantrekken?

Godzijdank was daar Peter R. de Vries, die het probleem van Caroline en Olcay niet snapte.

Het was een prachtig voorbeeld van oud versus nieuws. De dames aan de desk, als vertegenwoordigers van het oude schoonheidsideaal. Vrouwen in eeuwig gevecht met de weegschaal; ieder stom dieet geprobeerd. Die konden zich gewoon niet voorstellen dat je dit zou willen. Dat je, met fikse rondingen, in strakke sportkleren zou willen lopen. En dat je aan je lijf kunt werken, niet omdat je per se wilt afvallen, maar omdat je fitter wilt worden.

  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17)

    Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder zijn gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dan hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving zijn in een diepe rouw gedompeld.