Volledig scherm
Advocaat meester Inez Weski en verdachte Naoufal F. (rechts), bijgenaamd Noffel. © anp

Hof: Rechtszaak 'Noffel' hoeft niet opnieuw

De strafzaak tegen de Amsterdamse crimineel Naoufal 'Noffel' F. (39) over de moord op Eneco-monteur Ali Motamed in Almere hoeft niet opnieuw te worden gedaan. Dit heeft het gerechtshof in Amsterdam maandag bepaald.

F. kreeg in juli van dit jaar van de rechtbank in Amsterdam levenslang voor het aansturen van de liquidatie. Volgens zijn raadsman had hij echter nooit in de hoofdstad terecht mogen staan. Omdat de twee verdachten van de feitelijke moord al werden berecht door de rechtbank in Lelystad, had het OM volgens de wet ook de zaak tegen F. daar moeten aanbrengen, betoogde hij.

Het hof beaamde dat verdachten van hetzelfde misdrijf niet tegelijkertijd bij verschillende rechtbanken mogen worden vervolgd. Maar omdat in Lelystad al uitspraak was gedaan toen dit punt in de zaak van F. voor het eerst naar voren werd gebracht, mocht de rechtbank in Amsterdam de zaak wel degelijk doen, aldus het hof.

  1. Artsen halen hard uit naar VGZ: ‘absurd’ en ‘triest’ om
behandelingen standaard af te wijzen
    PREMIUM

    Artsen halen hard uit naar VGZ: ‘absurd’ en ‘triest’ om behandelingen standaard af te wijzen

    Twintig patiënten dagen zorgverzekeraar VGZ voor de rechter. Volgens de patiënten en hun revalidatieartsen worden bijna alle aanvragen voor behandeling ‘zonder objectieve reden afgewezen’. Artsen ondersteunen hun pleidooi en maken gehakt van de werkwijze van de zorgverzekeraar. Zij noemen het ‘absurd’ en ‘triest’ en vinden dat de patiënten ten onrechte de dupe zijn.