Volledig scherm
Een vliegtuig landt bijna haaks op de baan op Schiphol, waar landende toestellen veel last hebben van harde wind. © ANP

Honderd vluchten op Schiphol geannuleerd door harde wind

Uit voorzorg voor de harde wind die dit weekend over ons land raast heeft Luchthaven Schiphol meer dan honderd vluchten geannuleerd.

Ook is de verwachting dat vele vluchten vertraging op zullen lopen. Het gaat voornamelijk om bestemmingen binnen Europa. Morgen blijft het weer onstuimig, voorspelt Weerplaza. Ook dan zullen reizigers via Schiphol vertraging oplopen.

Niet alleen Schiphol heeft last van het slechte weer. De avondspits was drukker en in Goes waaide de kraampjes van een kerstmarkt weg. Na het weekend neemt de wind in kracht af.

  1. LIVE | Honderden operaties geannuleerd, zorg in Nederland ligt plat
    Ziekenhuisstaking

    LIVE | Honderden operaties geannu­leerd, zorg in Nederland ligt plat

    Naar schatting driekwart van de zorgmedewerkers legt vandaag in 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra het werk neer. Hierdoor ligt de zorg bijna volledig plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. In de diverse ziekenhuizen zijn protestbijeenkomsten en ludieke acties, zoals marsen rond de hospitalen. Verder is een centrale bijeenkomst in Utrecht gepland. Hoe vergaat het de verpleegkundigen vandaag? Je volgt het in dit liveblog.