Volledig scherm
Daisy. © Privéfoto

Honderden vrachtwagens naar crematie overleden chauffeur Daisy na ongeluk op A50

Vrienden van vrachtwagenchauffeur Daisy die donderdag om het leven kwam bij een ongeluk op de A50 hebben een groots afscheid georganiseerd. Een oproep op Facebook om met een groot konvooi met roze linten naar de crematie van de vrouw te komen, werd massaal opgepakt. Meer dan honderd truckers hebben toegezegd mee te rijden. 

,,Normaal worden mijn Facebook-posts hooguit twee keer gedeeld", zegt goede vriendin Frauke Wanschers-Aarts enigszins overdonderd. Ze wilde iets doen voor Daisy, die afgelopen donderdag omkwam. Ze leerde haar kennen via haar moeder. ,,Mijn man zit ook op de vrachtwagen en ik ben een chauffeurskind. Ik werd zo bevriend met haar moeder, die ook vrachtwagen rijdt. Toen Daisy ouder werd, werd ze ook een vriendin van mij. Ze was als familie.”

Frauke, haar man en paar vrienden wilden een mooi afscheid organiseren voor Daisy. Het plan was een konvooi met 50 vrachtwagens. ,,Maar Daisy kan niet meer zeggen wie ze allemaal mee wilde zien rijden. Ze kende echt heel veel mensen. Daarom besloot ik het op Facebook te zetten en mensen te taggen en zo haar vrienden te bereiken. Maar dat het zo groot zou worden, dat had ik niet verwacht.”

Inmiddels hebben meer dan honderd chauffeurs toegezegd om mee te rijden naar de crematie, die zaterdag plaatsvindt. Een tijdstip communiceert Frauke nog niet. Doordat de actie zo groot is geworden, moeten er waarschijnlijk vergunningen worden geregeld.

Nu de aandacht zo groot is, heeft ze nog een oproep. Het is gebruikelijk als een chauffeur overlijdt dat andere truckers dan met een zwart lintje om de spiegel rijden. ,,Daisy hield van roze, dus laten we tot zaterdag met roze lintjes gaan rijden.” En vervolgt ze: ,,Iedereen die zaterdag meerijdt, krijgt van ons een roze lintje.”