De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en de politie deden eerder een inval bij een huis in Heeswijk-Dinther. Het ging om het huis van Jumbo-topman Frits van Eerd.
Volledig scherm
De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en de politie deden eerder een inval bij een huis in Heeswijk-Dinther. Het ging om het huis van Jumbo-topman Frits van Eerd. © ANP

Hoofdverdachte in zaak Jumbo-topman Frits van Eerd wordt vrijgelaten

De hoofdverdachte in de witwaszaak waarin ook Jumbo-baas Frits van Eerd verdachte is, komt op vrije voeten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Assen vandaag bepaald.

 1. Tom verkocht als 13-jarige tientallen kilo's drugs aan leeftijdsgenoten: ‘Ouders hadden niks door’
  PREMIUM
  jeugdcriminaliteit

  Tom verkocht als 13-jarige tientallen kilo's drugs aan leeftijds­ge­no­ten: ‘Ouders hadden niks door’

  Om even weg te zijn van alle prikkels thuis, zit Tom eenzaam op een bankje. Dat deze keuze de dan 13-jarige het verkeerde pad op trekt, kan hij niet weten. Zijn leven veranderde drastisch en criminelen zogen hem het drugsmilieu in. De tiener sluit deals over 50 kilo drugs, staat tijdens een ripdeal oog in oog met een vuurwapen en heeft meerdere loopjongens voor hem werken.
 2. Van gevierd topman naar fraude-verdachte: hoe Frits van Eerd en zijn Jumbo uit de bocht vlogen
  PREMIUM
  reconstructie

  Van gevierd topman naar frau­de-verdachte: hoe Frits van Eerd en zijn Jumbo uit de bocht vlogen

  Supermarktbedrijf Jumbo rolt van de ene crisis in de andere; geblunder met een WK-commercial en de aanhouding van topman van Frits van Eerd als dieptepunten. Wat gaat er mis bij het Brabantse concern dat Albert Heijn zo graag naar de kroon wil steken? Deze site sprak met meerdere betrokkenen. Zij geven een inkijkje in een bedrijf dat uit de bocht vloog en in de grindbak belandde.