Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong. © Joost Hoving

Ik bén niet eens Groninger, maar zelfs ík voelde me aangesproken

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Het Nieuwsforum van Langs de Lijn en Omstreken op Radio 1 is een heel fijn programma. Soms mag ik ook aanschuiven, en dat doe ik met veel plezier, omdat er altijd interessante gesprekken worden gevoerd.

Afgelopen vrijdag ging het over de aardbevingen in Groningen. Een ontluisterende discussie tussen drie gasten. In een paar minuten tijd hoorde je alle argwaan van de Groningers bevestigd worden. Die Groningers waren lijdzaam. De overheid kon ze toch helpen verhuizen? De aardbevingen zijn een natuurverschijnsel. Vroeger verhuisde men ook als het water te hoog kwam te staan, zo zei historicus PG Kroeger. ‘Shit happens’, vond ex-politicus Ton Elias. Het kan toch niet zo zijn dat al die mensen daar nog vijftig jaar blijven zitten? Alleen politicologe Kirsten Verdel gaf tegengas.

  1. Luuk Ikink en Simone Wijnands over Badr vs. Rico en het C&A-paard verdwijnt

    Luuk Ikink en Simone Wijnands over Badr vs. Rico en het C&A-paard verdwijnt

    Samen met zijn vrouw Simone Wijnands maakt presentator Luuk Ikink elke werkdag de OchtendPod: dé podcast voor wie graag opstaat met het laatste nieuws. Luuk en Simone bespreken aan hun ontbijttafel in 20 minuten het nieuws van de dag. Ze gaan in discussie over verschillende onderwerpen met een focus op (regionaal) nieuws, sport en entertainment. OchtendPod verschijnt elke werkdag om 06.00 uur ’s ochtends en is hieronder te beluisteren of via Spotify, Google Podcasts of iTunes.