Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong. © Joost Hoving

Ik bén niet eens Groninger, maar zelfs ík voelde me aangesproken

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Het Nieuwsforum van Langs de Lijn en Omstreken op Radio 1 is een heel fijn programma. Soms mag ik ook aanschuiven, en dat doe ik met veel plezier, omdat er altijd interessante gesprekken worden gevoerd.

Afgelopen vrijdag ging het over de aardbevingen in Groningen. Een ontluisterende discussie tussen drie gasten. In een paar minuten tijd hoorde je alle argwaan van de Groningers bevestigd worden. Die Groningers waren lijdzaam. De overheid kon ze toch helpen verhuizen? De aardbevingen zijn een natuurverschijnsel. Vroeger verhuisde men ook als het water te hoog kwam te staan, zo zei historicus PG Kroeger. ‘Shit happens’, vond ex-politicus Ton Elias. Het kan toch niet zo zijn dat al die mensen daar nog vijftig jaar blijven zitten? Alleen politicologe Kirsten Verdel gaf tegengas.

  1. Fiasco dreigt voor slager na ludieke guldenactie: ‘Maar ik had dit nooit willen missen’

    Fiasco dreigt voor slager na ludieke guldenac­tie: ‘Maar ik had dit nooit willen missen’

    Een ludieke actie van een feestvierende slagerij om klanten nog één dag met guldens te laten betalen, eindigt mogelijk met grote financiële gevolgen. Wat blijkt: slager Johannes Hoekstra kan de verkregen guldens niet inleveren, omdat De Nederlandsche Bank geen guldenbiljetten van bedrijven meer accepteert. ,,Dat is heel vervelend, maar één ding is in elk geval zeker: dit weekend pakken ze ons niet meer af.”