'Ik heb voor mijn kinderen gevochten'

VideoWanneer ze Lili en Howick na een jaar van elkaar gescheiden te zijn geweest weer in haar armen mag sluiten, weet moeder Armina Hambartsjumian (37) nog niet, maar voor het slapen gaan probeert ze hun hereniging al voor te stellen.

De advocaat van moeder Armina, Patricia Scholtes, heeft een verzoek tot gezinshereniging ingediend. Zaterdag kregen de in Nederland opgegroeide Armeense asielkinderen Lili (12) en Howick (13) aan het einde van een bizarre dag toch een verblijfsvergunning van staatssecretaris Mark Harbers. Wanneer en hoe snel de moeder weer met haar kinderen herenigd zal worden, is nog niet bekend. Veel durft moeder Armina er niet over te zeggen, maar met een grote glimlach zegt ze: ,,De kinderen hebben zekerheid, het gaat goed met ze, en dat helpt mij vol te houden tot ik bij ze ben.”

  1. LIVE | Tekort aan handschoenen in zorg, aantal doden in Mexico blijft stijgen

    LIVE | Tekort aan handschoe­nen in zorg, aantal doden in Mexico blijft stijgen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.