Volledig scherm
PREMIUM
Erik Akerboom © Videostill

‘Ik noem het geen explosieven, het zíjn explosieven’

De politie wil nog dit jaar een landelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Volgens korpschef Erik Akerboom doet het kabinet ondanks duizenden incidenten bij de jaarwisseling ‘te weinig’ om burgers en agenten veilig te houden.

Ja, vroeger toen Erik Akerboom een puber was, stak ook hij vuurwerk af. Na hem waren het zijn kinderen, die als pubers op straat rondliepen met vuurpijlen en knalvuurwerk. Maar tijden veranderen. Akerboom is nu de voortrekker van een initiatief van in totaal 27 organisaties, die zich met een paginagrote advertentie in deze krant verenigen om het kabinet te laten weten: dat gevaarlijke vuurwerk moet stoppen.

 1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
  PREMIUM
  TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

  Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

  Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”
 2. Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Tarik Bouzyd probeerde op 13 april Robert Hendrix tevergeefs uit een brandend huis te redden. ‘De held van Hilledijk’ is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Ook oud-Feyenoordspeler en trainer Rob Jacobs schuift bij ons aan in de studio. Met hem hebben we het over de crisis bij Feyenoord, het Europese avontuur en de klassieker tegen Ajax. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.