Volledig scherm
PREMIUM
© Marco Okhuizen

Ik zou willen dat mijn advies meetelt bij de opvoeding van mijn kleindochter

Wijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (77) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.

Vraag: Tot mijn schrik merkte ik dat onze schoondochter de druifjes en snoeptomaatjes niet doorsnijdt voor onze kleindochter van 4. Zo kunnen ze in haar luchtpijp schieten. Toen ik onze zoon erop wees zei hij dat zij altijd voorzichtig doet en zich nooit verslikt. Hoe kan ik de ouders zover krijgen dat ze zich bewust worden van het gevaar - en dat ze mijn bemoeizucht accepteren?

 1. ‘Afperser bombrief lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven’
  PREMIUM

  ‘Afperser bombrief lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven’

  Een papieren zakje met een aanzicht van Delft, een 9 volt-batterij en een opmerkelijke handtekening. Het zijn drie sporen die de afperser achterliet in tien bombrieven. De politie hoopt dat iemand aanslaat op deze opvallende combinatie en hen zo dichter bij de dader brengt. Maar waarom gebruikte de dader juist dit? Deze afperser lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven, zeggen experts.
 2. Rechter: ‘Vervolging IS-verdachte stopzetten als terughalen te lang duurt’

  Rechter: ‘Vervolging IS-verdachte stopzetten als terughalen te lang duurt’

  De vervolging van Syriëgangster Ilham B. uit Gouda moet worden stopgezet als het ministerie van Justitie niet kan aantonen dat het zich inspant om de vrouw terug te halen naar Nederland. Dat stelt de rechtbank Rotterdam vanmiddag. Daarmee zouden B. en tientallen andere Nederlandse jihadisten mogelijk hun straf ontlopen als ze ooit terugkomen naar Nederland, aangezien ze niet twee keer voor hetzelfde feit kunnen worden vervolgd.