Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Illegaal plasje van Apeldoornse peuters kost kinderdagverblijf 20.000 euro

Omkleden en plassen in het gebouw van de Adelaar op het Sportpark Orderbos is het Apeldoornse kinderdagverblijf De Hoepel duur komen te staan. 

Quote

Wij zijn een organisa­tie die kinderen zoveel mogelijk de natuur mee in neemt

Angelique van den Anker, Directeur van het kinderdagverblijf

De kleedruimte en wc's werden als proef een paar keer gebruikt door kinderen van de buitenschoolse opvang, maar dit werd niet aangemeld en gekeurd door de GGD. Dus is er sprake van een overtreding, oordeelt de gemeente Apeldoorn. En ziet geen andere optie dan het opleggen van een boete van 20.500 euro.

Dat ze fout zat, trekt Angelique van den Anker, directeur van het kinderdagverblijf niet in twijfel. Maar ze maakt bezwaar tegen de hoogte van de boete. Die is door de gemeente na een eerder bezwaar verlaagd naar 10.500 euro, maar Van den Anker hoopt via de onafhankelijke bezwarencommissie de boete nog verder te verlagen of om te zetten in een waarschuwing. 

,,Ik heb een goedgekeurde en geregistreerde locatie aan de Loolaan. Maar wij zijn een organisatie die kinderen zoveel mogelijk de natuur mee in neemt. Dat deden we altijd vanaf de Loolaan, maar als proef heb ik contact gezocht met fietsclub De Adelaar. We hebben de omkleedruimte en het toilet van het clubhuis gebruikt, zodat de kinderen langer in het bos konden zijn. Daar betaalde ik de club ook voor.''