Matthew McCombe
Volledig scherm
Matthew McCombe © Politie

In Amsterdam vermiste Schot (21) dood aangetroffen in Duivendrecht

De 21-jarige Matthew McCombe uit het Schotse Glasgow, die sinds 14 maart vermist raakte in Amsterdam, is vandaag dood aangetroffen op de Molenkade in Duivendrecht. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. Er wordt vooralsnog niet uitgegaan van een misdrijf. Een schouwarts gaat in de loop van de middag het lichaam van de twintiger onderzoeken op sporen.

McCombe verliet zaterdagochtend 14 maart in alle vroegte zijn hotel aan de Europaboulevard in Amsterdam. Een half uur later was hij te zien op camerabeelden op de Amsteldijk. Hij liep aan de zijde van roeivereniging Nereus in noordelijke richting. 

Vanaf daar verdween ieder spoor van de man. Alle eigendommen van de 21-jarige McCombe bleven achter in het hotel. ,,Hij had geen geld bij zich, geen telefoon en geen paspoort’’, zei een woordvoerder van de politie. ,,We maken ons zorgen.”

Radeloos

‘We zijn radeloos’, schreef zijn moeder op Facebook. ‘De politie heeft veel voor ons gedaan, maar vanwege corona zijn ze onderbezet.’ Haar bericht was vele honderden keren gedeeld.

Een woordvoerder van de politie zei al meteen niet uit te gaan van een misdrijf. Wel is het ‘een optie’ dat McCombe in het water is gevallen.