Volledig scherm
De Python is een van de bekendste attracties van De Efteling. © ANP

In de Python? Wel even reserveren

vanaf 31 maartWie in De Efteling graag een ritje in de Python wil maken, kan er straks niet meer omheen: je moet eerst reserveren. Het sprookjespark is na een eerste proef enthousiast over een reserveringssysteem voor attracties. Als de Python op 31 maart weer open gaat wordt dit concept definitief in gebruik genomen.

Bezoekers hoeven dan niet meer lang in de rij te staan, maar moeten een tijdvak reserveren. Dat kan via een app op de mobiele telefoon en bij automaten in het park. Het systeem wordt in maart ook drie weekenden getest bij de nieuwe publiekstrekker Symbolica.

De Efteling experimenteerde vorig jaar een paar maanden met reserveringen om wachtrijen te beperken. Bij de proef liep de wachttijd zo terug tot maximaal een kwartier.

Familieattractie 

Een woordvoerder van het attractiepark in Kaatsheuvel laat weten dat de bezoekers het systeem waarderen en eenvoudig vinden in het gebruik. De Efteling wil nu weten of het reserveringssysteem ook werkt bij een familieattractie zoals Symbolica, die nog meer mensen trekt en nog langere wachtrijen heeft. Daarom wordt het volgende maand ook bij die attractie getest.

Over een invoering in het hele park denkt De Efteling nog niet na. ,,Zover kijken we nog niet vooruit'', aldus de woordvoerder.