Volledig scherm
De vluchtelingen in een busje van de marechaussee. © Politie

Iraans gezin met kinderen verstopt in nieuwe auto's op autotrailer in haven Vlissingen

UpdateEen Iraans gezin met kinderen en twee Iraakse mannen zijn gisteren opgepakt in de haven van Vlissingen. Ze hadden zich verstopt in nieuwe auto’s op een autotrailer. 

De politie kreeg een melding binnen over iets vreemds in het havengebied. Agenten zagen de gezinsleden verstopt in de auto’s zitten. Ze waren in Spanje kans gezien om zich in gloednieuwe auto’s te verstoppen.

De auto’s zouden met een vrachtauto -transport worden vervoerd naar Engeland. Het gezin had vrijwel niks bij, alleen wat extra kleren. Volgens de politie ging het om ‘zeer jonge kinderen’. ,,Toch triest om te zien dat dit gezin niet meer had dan elkaar en twee rugzakken”, schrijft een van de betrokken agenten op Instagram.

De marechaussee werd ingeseind. Die heeft de mensen opgevangen en ondervraagd. De bestuurder van de autotrailer is niet gearresteerd. Er wordt volgens de marechaussee niemand verdacht van mensensmokkel.

Het gezin en de mannen zijn overgebracht naar de vreemdelingenbewaring in Ter Apel. Gezinnen met kinderen mogen door de overheid alleen in bewaring worden gesteld als ze binnen twee weken kunnen vertrekken. De Immigratie- en Naturalisatiedienst doet verder onderzoek. 

Login on Twitter

Welcome back to Twitter. Sign in now to check your notifications, join the conversation and catch up on Tweets from the people you follow.