Kinderschoenen op een voetbalveldje in Kathmandu, Nepal.
Volledig scherm
Kinderschoenen op een voetbalveldje in Kathmandu, Nepal. © REUTERS

Jeugdpsychiater GGZ verdacht van kindermisbruik in Nepal

Piet Hein van T., de jeugdpsychiater uit Makkinga, die wordt verdacht van kindermisbruik in Nepal, heeft jarenlang gewerkt voor de GGZ's in Drenthe en Friesland. 

 1. LIVE | Grapperhaus wijst oproep af: Demonstraties niet verbieden, politie kan situatie relschoppers aan

  LIVE | Grapper­haus wijst oproep af: Demonstra­ties niet verbieden, politie kan situatie relschop­pers aan

  Er komt voorlopig geen demonstratieverbod. Dat laat minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) weten na overleg met het Veiligheidsberaad. De politie deed een dringend beroep op burgemeesters voorlopig geen demonstraties meer toe te staan, om zo te voorkomen dat relschoppers de demonstraties kapen en de confrontatie zoeken met de politie. Maar volgens Grapperhaus blijft het recht op demonstreren belangrijk. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
 2. Politie deelt boetes uit voor overtreden avondklok; teststraat in lichterlaaie bij protest in Urk; 12 arrestaties in Stein

  Politie deelt boetes uit voor overtreden avondklok; teststraat in lichter­laaie bij protest in Urk; 12 arresta­ties in Stein

  In verschillende plaatsen in Nederland is gisteravond geprotesteerd tegen de avondklok die om 21 uur van kracht werd. In Urk werd door relschoppers een testlocatie van de GGD in brand gestolen. In het Limburgse Stein werden twaalf jongeren aangehouden voor het negeren van de avondklok. Ook in Amersfoort en Rotterdam waren er protestacties. Alle ontwikkelingen rondom de avondklok volgen we in ons liveblog.
 1. Eindhovenaren brengen bloemen naar politieagenten als dank:      'Hartverwarmend'
  Play

  Eindhovena­ren brengen bloemen naar politie­agen­ten als dank: 'Hartverwar­mend'

 2. Extreme agressie tegen politie door relschoppers: 'Met dit geweld zijn we zelden geconfronteerd'
  Play

  Extreme agressie tegen politie door relschop­pers: 'Met dit geweld zijn we zelden geconfron­teerd'