Het parkje in Tiel waar de 9-jarige jongen werd mishandeld.
Volledig scherm
Het parkje in Tiel waar de 9-jarige jongen werd mishandeld. © Politie Tiel

Jongetje (9) zwaargewond aan been na aanval door twee tieners in Tiel

Een 9-jarige jongen heeft ernstig beenletsel opgelopen nadat hij werd mishandeld in een parkje aan Het Achterveld in het Gelderse Tiel. Dat gebeurde op 5 mei tussen 16.00 en 17.00 uur, maar de politie bracht de mishandeling pas vandaag naar buiten.

Deze jongen was in het park aan het spelen toen hij twee oudere jongens tegen kwam. De jongen werd in een vechtkuil geduwd en geslagen en geschopt door een jongen die tussen de 12 en 14 jaar oud zou zijn.

Het slachtoffer kon niet meer zelfstandig overeind komen. Een andere jongen, die daar toevallig aan het spelen was, heeft de vader van het slachtoffer gewaarschuwd. In het ziekenhuis blijkt dat de jongen ernstig beenletsel heeft opgelopen.

De jongen die het letsel veroorzaakt zou hebben is licht getint, 1.60 à 1.65 meter lang en ongeveer 12 à 14 jaar oud. Een andere jongen, die hem in de kuil heeft geduwd, heeft een blanke huidskleur, lang blond haar tot aan zijn oren en zou mogelijk iets jonger zijn.

De politie roept ouders en kinderen op die mogelijk meer over de zaak weten op om contact op te nemen met de politie.

  1. LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.