Volledig scherm
Pieter Omtzigt (CDA). © Emiel Muijderman

Kamerleden CDA: bijeenkomst NAVO-raad over Syrië

Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt en Martijn van Helvert (CDA) spreken zich op Twitter uit voor een bijeenkomst van de NAVO-raad om de Turkse inval in Noord-Syrië.

,,Onder artikel 4 NAVO verdrag kan een land NAVO raad bij elkaar roepen als veiligheid van het land in het geding is. Nu duizenden ISIS-strijders vrij dreigen te komen, raakt dit de veiligheid van veel NAVO-lidstaten", aldus de tweet van Omtzigt.

Zijn CDA-collega Martijn van Helvert zegt in een reactie op Twitter donderdag een motie in te dienen: ,,Morgenvroeg dien ik een motie in om de ⁦@NATO⁩ Raad direct bijeen te roepen. Lidstaten moeten met de billen bloot: Kan dit wat Turkije doet of niet? Ik vind van niet. Wat vindt de VS en wat vinden andere landen?"

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”