Karretje kermisattractie Wijchen losgerukt: vader en zoon gewond

videoEen man en een kind zijn vanavond gewond geraakt bij een ongeluk met de attractie Deca Dance op de kermis in Wijchen. Er zou een karretje zijn losgeraakt.

Een plaat onder de karretjes is omhooggekomen, waardoor het karretje werd losgerukt. In het karretje zaten man en een jongetje. De man heeft het kind uit het karretje gegooid en is daarna zelf bekneld komen te zitten in het karretje, dat tussen de bodem van de attractie en de straat hing. De attractie draaide ondertussen nog wat rondjes door, melden getuigen.

Volgens omstanders is de man zwaargewond geraakt aan zijn hoofd en mogelijk ook aan zijn been. Het kind zou er minder erg aan toe zijn. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Raar geluid

Een jongen die met een vriendje in het karretje naast het afgebroken karretje zat, vertelt over de paniek die uitbrak. ,,Ik zei al tegen degene naast mij: er zit hier iets goed fout, ik hoor een raar geluid.’’ Niet veel later bolde de vloer op, vertelt hij, en zakte het karretje door de vloer. Er was direct sprake van grote paniek. ,,Heel veel mensen sprongen in paniek uit het karretje.’’

Een deel van de kermis was na het incident stilgelegd, maar is inmiddels weer op gang gekomen. De bewuste attractie is met zwarte hekken afgeschermd. De politie voert groot onderzoek uit naar de oorzaak van het ongeluk.

Volledig scherm
Een ambulance rijdt weg van de plek van het ongeval. © Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
De attractie Deca Dance na het ongeluk. © Persbureau Heitink
Volledig scherm
Kermis in Wijchen © 112Nieuwsgroep
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
    PREMIUM

    Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

    Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”