Volledig scherm
De kater in betere tijden. © Van Oost Media

Kater Zwartje doodgeschoten vanuit woning in Gramsbergen

Geschokt heeft Dirk Jan Braker uit Gramsbergen gereageerd op het doodschieten van zijn tweejarige kater Zwartje. Dat gebeurde woensdag vanuit een woning in de Kruisstraat in Gramsbergen te Overijssel. Vandaag werd het nieuws pas naar buiten gebracht. De politie doet onderzoek naar het voorval. 

Vanuit een woning in de Kruisstraat werd Zwartje bewust beschoten. Drie ooggetuigen zagen een man bewust met een luchtbuks op de kater schieten, waarna het beestje overleed. De getuigen en de eigenaar van de kat hebben aangifte gedaan bij de politie. Er is een onderzoek gestart. ,,Ik weet wie de dader is en natuurlijk komt het dan wel in je op om gelijk naar hem toe te gaan. Maar dan doe je misschien de verkeerde dingen. Daarom heb ik het uit handen gegeven en wacht ik het resultaat van het politieonderzoek nu af”, aldus Dirk Jan Braker.

Volgens de eigenaar van de kater is het te zot voor woorden dat iemand met een luchtbuks op dieren schiet. ,,Op klaarlichte dag, in een straat in het centrum waar ook kinderen spelen. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd.” Volgens meerdere bronnen in Gramsbergen was al langer bekend dat er vanuit de woning in de Kruisstraat werd geschoten op dieren. 

Hartstilstand

Braker, die twee straten verderop woont, werd gebeld door een dierenarts met het trieste nieuws. ,,De poes was niet gechipt maar via via kwamen ze er achter dat het om onze kater ging.” Het dier had een kogel in het achterlijf. Daar is Zwartje niet aan overleden, vermoedt Braker. ,,We denken eerder aan een hartstilstand, als gevolg van de stress.” Of er een nieuwe poes komt? ,,We hebben er nog twee rondlopen.”

 1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
  PREMIUM
  TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

  Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

  Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”
 2. Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Tarik Bouzyd probeerde op 13 april Robert Hendrix tevergeefs uit een brandend huis te redden. ‘De held van Hilledijk’ is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Ook oud-Feyenoordspeler en trainer Rob Jacobs schuift bij ons aan in de studio. Met hem hebben we het over de crisis bij Feyenoord, het Europese avontuur en de klassieker tegen Ajax. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.