Beschoten kat
Volledig scherm
Beschoten kat © Politie

Katten doodgeschoten met luchtbuks in Ermelo: ‘Dit moet stoppen’

In Ermelo zijn de afgelopen tijd meerdere dode katten aangetroffen. Volgens wijkagente Annemarieke van Maanen zijn de dieren beschoten met een luchtbuks. 

De wijkagente meldt op Instagram dat de kwestie speelt in de omgeving van de Buitenbrinkweg in Ermelo. Ze vraagt om nadere informatie. ‘Het gaat hier dus om dierenmishandeling en vernieling. Groot leed voor de dieren en hun eigenaren. Dit moet stoppen!’ schrijft ze.

Flinke rib

Annemarie Slot, bewoonster van de Buitenbrinkweg, is het daarmee eens. De dader is blijkbaar al langer bezig, want haar kat Sammy werd vier weken geleden al beschoten en kampt nog steeds met problemen. ,,Hij is in zijn pootje geschoten en de kogel zit er nog steeds in. We hopen dat het goed komt met hem.’’

Het was een duur incident, want de behandelingen hebben Slot al 600 euro gekost. ,,Een flinke rib uit je lijf, maar dat doe je voor je huisdier. Sammy heeft veel geluk gehad, want volgens de dierenarts was het schot gericht op het hart.’’ Ze is boos en angstig. ,,Ik heb nog twee katten, weet je.. Bovendien: je vraagt je toch steeds af wie de dader zou kunnen zijn.’’ 

Sammy's pootje is nog steeds niet geheeld.
Volledig scherm
Sammy's pootje is nog steeds niet geheeld. © Eigen foto

Emmeloord

Ermelo is niet de enige plek waar katten het slachtoffer worden. De politie in Emmeloord doet onderzoek naar de dood van poes Dollie en mogelijk nog twee kattenmoorden. Poes Dollie werd daar gevonden met de kogel van een luchtbuks in haar zij.

  1. LIVE | Macron en Trump willen G7-top niet per video

    LIVE | Macron en Trump willen G7-top niet per video

    Frankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.