Volledig scherm
Het onfortuinlijke katertje wacht op zijn baasje. © Dierenartsenpraktijk De Meierij

Kitten terug naar baasje na lange tocht kriskras door Nederland met einde in Schijndel

SCHIJNDEL - De kitten die met een koerier was meegelift in zijn bestelbus, blijkt uit Asten te komen. Het avontuur van het beestje startte bij de kleine Heitrak. Na oproepen op Facebook en Amivedi, een website voor gevonden en vermiste huisdieren, meldde de eigenaar zich bij dierenartsenpraktijk De Meierij in Schijndel, die zich had ingespannen voor zijn terugkeer.

,,Het broertje van de kitten mist hem ook heel erg en de koerier en de eigenaar gaan ervoor zorgen dat ze snel weer bij elkaar zijn", aldus de praktijk. Die meldde eerder dat het beestje, een kater van ongeveer vier maanden, ‘graag heel Nederland wilde zien’. De koerier was kriskras door het land gereden en had geen idee waar het beestje was ingestapt.

Het ging om een ongeveer vier maanden oud katertje dat helaas nog niet gechipt is. Hij was onder meer in IJsselstein, Lelystad, Hengelo, Sint-Oedenrode en Arnhem geweest. Het lijstje met plaatsen waar de koerier was geweest eindigde in Asten, dus de reis van de kitten was een stuk minder lang dan aanvankelijk werd vermoed.

,,Deze kitten wilde graag heel Nederland zien. En is daarom bij een koerier ergens op een hele lange bezorgroute in de auto gestapt”, grapte de dierenartsenpraktijk. 

Volledig scherm
De afgelegde route van het avontuurlijke dier. Alleen is onbekend waar het is opgestapt. © Dierenartsenpraktijk De Meierij