Volledig scherm
Vios Beltrum-trainer Manfred Graven (rechts). © sportphoto.shop/ Marcel ter Bals

KNVB zaait grote verwarring bij clubs na publiceren schema nacompetitie: ‘Een volslagen raadsel’

Bij voetbalclubs in de vierde klasse in de provincie Gelderland is grote verwarring ontstaan over een nacompetitieschema. De KNVB publiceerde zondagavond ineens een geheel ander schema op de site voetbal.nl. ,,Het is me een volslagen raadsel.’’

,,Wij dachten dat we uit tegen SC Overdinkel zouden moeten spelen”, zegt Raimond Smit van de de Achterhoekse voetbalclub AD’69 uit Aalten vlakbij de Duitse grens. ,,Dat hebben we gezien op het schema van de KNVB op haar website. Maar nu zien we ineens op voetbal.nl dat we op donderdag thuis tegen Krayenhoff uit Nijmegen moeten voetballen. We snappen er niets meer van.” De club van Smit werd zondag kampioen van de vierde klasse.

Totale verwarring

Ook bij de eveneens Achterhoekse voetbalclub Vios Beltrum heerst totale verwarring. ,,We hebben er alles aan gedaan om als twaalfde te eindigen", zegt Vios-trainer Manfred Graven. ,,Dan zouden we de eerste ronde vrij zijn en in de tweede ronde tegen de winnaar van de wedstrijd MvR-HC'03 spelen. Maar nu hebben we gezien dat we zondag tegen WWNA spelen. Het is me een volslagen raadsel.”

Quote

Het is allemaal heel vaag en ik snap er niets meer van

Trainer Edwin Grotenhuis

GWVV uit Varsselder dacht in de tweede ronde tegen de winnaar van MvR/HC'03 te spelen. ,,Maar nu spelen we zondag thuis tegen HC'03", zegt trainer Edwin Grotenhuis. ,,Het is allemaal heel vaag en ik snap er niets meer van. Voor clubs die ineens op Hemelvaartsdag moeten spelen, is het nog veel erger. Die wisten daar niets van. Dit is heel erg slecht gedaan door de KNVB.”

Bij de KNVB was zondagavond niemand bereikbaar voor commentaar. De voetbalbond plaatste zondagochtend om 10.20 uur nog een laatste update van het schema voor de nacompetitie, maar die blijkt nu waarschijnlijk onjuist.

  1. Trekker met bekende boerenactivist veroorzaakt levensgevaarlijke situatie in Groningen: 'Ik had uit moeten stappen’

    Trekker met bekende boerenacti­vist veroor­zaakt levensge­vaar­lij­ke situatie in Groningen: 'Ik had uit moeten stappen’

    Bij het boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite.
  2. Te hard rijden, smartphones en alcohol: meer verkeersongelukken door minder politiecontrole

    Te hard rijden, smartpho­nes en alcohol: meer verkeerson­ge­luk­ken door minder politiecon­tro­le

    Het aantal verkeersongelukken is de afgelopen vijf jaar toegenomen. Dat komt vooral doordat automobilisten te snel rijden, afgeleid zijn (door smartphones) of alcohol op hebben. Bij de ongelukken vielen ook meer doden, blijkt uit het vandaag uitgekomen rapport van de stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Een logische verklaring voor het gedrag van bestuurders is de afname van de handhaving van verkeersregels door de politie, aldus het onderzoeksinstituut.