Uit de urnenmuren op de algemene begraafplaats in Zierikzee verdwenen dit jaar al vaker plantenbakjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Uit de urnenmuren op de algemene begraafplaats in Zierikzee verdwenen dit jaar al vaker plantenbakjes. © Mark de Bruijne

Koperdieven slaan hun slag op Zeeuwse begraafplaatsen: ‘Ik heb daar geen tranen meer voor’

Woede en ongeloof overheersen bij Marianne ten Haaf uit Zoutelande. Voor de derde keer zijn haar plantenbakjes gestolen bij de gedenkplaat en urn van haar vader op de begraafplaats in Zierikzee. Vermoedelijk door koperdieven. Ze is niet het enige slachtoffer.

 1. Tom verkocht toen hij 13 was tientallen kilo's drugs aan leeftijdsgenoten: ‘Ouders hadden niks door’
  PREMIUM
  jeugdcriminaliteit

  Tom verkocht toen hij 13 was tientallen kilo's drugs aan leeftijds­ge­no­ten: ‘Ouders hadden niks door’

  Om even weg te zijn van alle prikkels thuis, zit Tom eenzaam op een bankje. Dat deze keuze de dan 13-jarige het verkeerde pad op trekt, kan hij niet weten. Zijn leven veranderde drastisch en criminelen zogen hem het drugsmilieu in. De tiener sluit deals over 50 kilo drugs, staat tijdens een ripdeal oog in oog met een vuurwapen en heeft meerdere loopjongens voor hem werken.
 2. Zorginstelling zet geliefde collega Fenny (63) op straat, omdat ze jonge collega ‘corrigeert’: ‘Ik ben vernederd’
  PREMIUM

  Zorginstel­ling zet geliefde collega Fenny (63) op straat, omdat ze jonge collega ‘corrigeert’: ‘Ik ben vernederd’

  Wanneer een nieuwe collega het vertikt maaltijden voor de bewoners van woonzorgcentrum De Venus in Zwolle uit de koeling te halen doet Fenny Siemerink (63) het zelf. Als ze er even later wat van zegt, wordt haar ‘agressie’ en ‘grensoverschrijdend gedrag’ verweten. Op non-actief gezet staat Siemerink nu tegenover werkgever Driezorg in de rechtbank. En zij niet alleen.