Volledig scherm
Brand Bergeijk © Bert Jansen

Krantenbezorger ontdekt brandend huis van vakantiegangers in Bergeijk; politie onderzoekt brandstichting

BERGEIJK - Een krantenbezorger zag dinsdagochtend de vlammen uit het dak van een woning aan de Weebosserweg in Bergeijk slaan. De bewoners bleken al enige weken op vakantie te zijn. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en is een onderzoek gestart.

De brand was daardoor al behoorlijk ver gevorderd op het moment dat deze ontdekt werd. ,,Het kan goed zijn dat het al even bezig was; dit is een rustige weg waar 's nachts niet elk kwartier iemand langs komt", aldus een woordvoerder van de brandweer. Niemand raakte bij de brand gewond.

De politie vermoedt dat de brand is aangestoken, en is daarom een onderzoek gestart. Zo hoort de politie getuigen en probeert ze eventueel beeldmateriaal van camera's in de buurt van de woning veilig te stellen.  

Een groot deel van het dak van de woning is uitgebrand. De binnenkant van de woning heeft ook veel schade. De brandweer had de brand rond 5.30 uur onder controle. Enexis kwam ter plaatse voor het afsluiten van gas en elektriciteit, zodat er veilig kon worden afgeblust.

Volledig scherm
Woningbrand Weebosserweg Bergeijk © Bert Jansen