Monument voor Joes Kloppenburg boven de Voetboogstraat. Kenneth M. was een van de jongeren die Kloppenburg in 1996 tot stervens toe mishandelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Monument voor Joes Kloppenburg boven de Voetboogstraat. Kenneth M. was een van de jongeren die Kloppenburg in 1996 tot stervens toe mishandelde. © Van Nerum Tammy

Kroegbaas verdacht van verkrachting 19-jarige serveerster, die hem als 'vaderfiguur’ zag

De Amsterdamse kroegbaas Kenneth M. (47) wordt verdacht van het meermaals verkrachten van een 19-jarige medewerkster vorig jaar. M. zat al eerder een celstraf uit: in 1996 werd hij veroordeeld voor betrokkenheid bij de dood van Joes Kloppenburg. 

  1. Agent draait dienst van 21 uur door boerenprotest: ‘Onderzoeken vallen stil, politie niet meer in de wijk’
    PREMIUM

    Agent draait dienst van 21 uur door boerenpro­test: ‘Onderzoe­ken vallen stil, politie niet meer in de wijk’

    De voortdurende boerenprotesten trekken een enorme wissel op de Nederlandse politie, die massaal wordt ingezet. Voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP kent agenten die een dienst van 21 uur draaien tot 4.00 uur ’s nachts en de volgende ochtend wéér aan de bak moeten. Zijn collega Jan Struijs (NPB) vreest grote consequenties. ,,Opsporingsonderzoeken vallen stil, politie is niet meer in de wijken, onderzoek naar lokale drugsdealers wordt stopgezet.”