Het Veenlanden College doet mee aan een pilot van het ministerie waarbij leerlingen een coronasneltest krijgen als ze in contact zijn geweest met een positief geteste leerling .
Volledig scherm
PREMIUM
Het Veenlanden College doet mee aan een pilot van het ministerie waarbij leerlingen een coronasneltest krijgen als ze in contact zijn geweest met een positief geteste leerling . © Marnix Schmidt

Leerling positief getest? Dan gaan vriendjes direct door nieuwe coronasnelteststraat op school

Waar veel basisscholen in het Groene Hart kampen met klassen in thuisquarantaine vanwege coronabesmettingen, gaan de lessen op het Veenlanden College in De Ronde Venen zoveel mogelijk door. Dat kan dankzij een proef met een coronasnelteststraat in de middelbare school die na iedere positief geteste leerling in no time wordt opgetuigd.

 1. Justitie eist elf maanden cel tegen ex-officier vanwege betaalde seks met minderjarige
  Update

  Justitie eist elf maanden cel tegen ex-officier vanwege betaalde seks met minderjari­ge

  Het openbaar ministerie eist elf maanden onvoorwaardelijk cel tegen ex-officier van justitie Vincent L., die ervan wordt verdacht in 2016 meerdere keren betaalde seks te hebben gehad met een 16-jarige jongen. Volgens justitie heeft L. bewust contact gezocht met de 16-jarige ‘Jesse’ voor seks en wist hij dat hij met betalingen de minderjarige tot seks verleidde. Ook moet L. geweten hebben dat de jongen minderjarig was. ,,Je ziet op foto's zelfs z'n beugel schijnen. Verdachte heeft bewust zijn kop in het zand gestoken.”
 1. Op Boerderijsafari in Brabant: 'Even uitstappen voor een selfie met de koeien'
  Play

  Op Boerder­ijsa­fa­ri in Brabant: 'Even uitstappen voor een selfie met de koeien'

 2. Gewonde bij schietpartij in Waalwijk, man aangehouden
  Play

  Gewonde bij schietpar­tij in Waalwijk, man aangehou­den