De Montessorischool in Hengelo heeft docent Thijs Poelhekke (inzet) ontslagen vanwege teksten en afbeeldingen op social media van jaren geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Montessorischool in Hengelo heeft docent Thijs Poelhekke (inzet) ontslagen vanwege teksten en afbeeldingen op social media van jaren geleden. © Christian van der Meij

Leerlingen schrikken als ze hun nieuwe leraar Nederlands googelen: Thijs na twee werkdagen ontslagen

Het Montessori College Twente in Hengelo heeft docent Thijs Poelhekke na twee werkdagen ontslagen vanwege ophef over stokoude berichten op sociale media. En dat terwijl de schoolleiding wist van de extreme berichten toen hij in dienst werd genomen en hem juist een tweede kans wilde bieden. „Ze zijn gezwicht voor ophef. Heel slecht.”

  1. Familie Donker Dohmen bedacht list om zonen twee namen mee te geven, nu mag iedereen dat
    PREMIUM

    Familie Donker Dohmen bedacht list om zonen twee namen mee te geven, nu mag iedereen dat

    Wat een strijd was het, toen het echtpaar Donker Dohmen hun twee achternamen wilde doorgeven aan hun kinderen. Terwijl vrouwen steeds geëmancipeerder werden, was het kiezen van achternamen tot dinsdag ‘ouderwets’ beperkt, vaak in het nadeel van de moeder. ,,Het was net of ik er niet bij hoorde”, vindt Sandra, moeder van drie zonen. Waar zij destijds een list bedachten, kan vanaf nu iedereen twee achternamen krijgen.