Volledig scherm
Motorclub No Surrender © anp

Leider No Surrender opgepakt bij invallen

Een van de leiders van motorclub No Surrender is vandaag in zijn woning in Hulst opgepakt. Het gaat om de 41-jarige R. R. Hij wordt er samen met voorman Henk Kuipers, die in december al werd aangehouden en nog vastzit, van verdacht leiding te geven aan een landelijk opererende criminele organisatie. 

De politie doorzoekt momenteel de woning van de 41-jarige Zeeuw, zijn bedrijf en een café waar clubavonden van No Surrender worden gehouden. De politie hoopt bij de zoekingen te stuiten op ondersteunend bewijsmateriaal en informatie te verzamelen over criminele activiteiten 'in georganiseerd verband'.

Geweld

No Surrender zou onder meer geweldsdelicten hebben gepleegd en verdovende middelen hebben gehad en verhandeld. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Voorman H. K. werd in december opgepakt op verdenking van zware mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte. Daar komt nu leiding geven aan een criminele organisatie bij. Eerder werd bekend dat Kuipers volgens het Openbaar Ministerie werkte als een soort incassobureau, inclusief bedreigingen in clubkleren. Het OM bekijkt de mogelijkheden om No Surrender te verbieden.