Volledig scherm
PREMIUM
Culemborg Lisa Schenk (gitaar) en Sarah van Heuven.Foto William Hoogteyling © William Hoogteyling

Lies en Saar zakten als een baksteen, maar hun examenlied is een hit

Voor zo'n 200.000 middelbare scholieren in Nederland is het vandaag nagelbijten: kan de vlag uit of wordt het een jaar overdoen? Sarah van Heuven en Lisa Schenk zakten vorig jaar - als een baksteen. Om zichzelf en andere pechvogels moed in te zingen, schreven ze een succesvol lied.

Hoe het vandaag is? ,,Heel spannend, zeggen de twee vwo-scholieren van Lek en Linge in Culemborg in koor. Ze staan er wel een stuk beter voor dan vorig jaar - toen hadden ze een 4,5 gemiddeld - maar: je weet maar nooit. 

  1. Toevallig aanwezige René Holthaus redt buurvrouw uit brandend appartement
    PREMIUM
    video

    Toevallig aanwezige René Holthaus redt buurvrouw uit brandend apparte­ment

    ,,Ik ben treinmachinist en maak heel veel mee. Maar zo’n brand met deze oudjes en het gevoel dat ik de man niet meer heb kunnen redden. Dat vreet aan je.” René Holthaus (51) uit Den Haag was afgelopen nacht de eerste die alarm sloeg bij de brand in het appartementencomplex De Ent in Didam. Hij bracht zijn radeloze buurvrouw die op blote voeten in de rook op gang liep snel in veiligheid naar beneden. Hij ging terug om de man te helpen maar kon door de hitte en de rook niet meer bij het appartement komen. ,,Dat is zo akelig. Ik kon er echt niet meer in de buurt komen.”