Impressie van het beoogde nieuwe hoofdkantoor van DSM in Maastricht. Door geruzie over een provinciale subsidie overweegt het concern nu uit Limburg te vertrekken
Volledig scherm
Impressie van het beoogde nieuwe hoofdkantoor van DSM in Maastricht. Door geruzie over een provinciale subsidie overweegt het concern nu uit Limburg te vertrekken © EDGE/BroekBakema

Limburgse politiek: Dreigen met mogelijk vertrek DSM uit Limburg is chantage

Limburgse politici zijn boos op voedings- en chemieconcern DSM, nu gevestigd in Heerlen. Dat bedrijf zegt mogelijk uit Limburg te vertrekken als subsidies voor verhuizing naar een historisch pand in Maastricht niet doorgaan. Verschillende partijen - waaronder SP, PVV, Partij voor de Dieren en 50Plus - spreken nu van ‘chantage’. 

 1. Een extraparlementair kabinet is het failliet van onze politieke leiders
  PREMIUM
  BD

  Een extraparle­men­tair kabinet is het failliet van onze politieke leiders

  Mijn vader was even een boodschap aan het doen, ik zat alleen op het comfortabele voorbankje van onze 2CV, de beige eend. De rubberen bekleding drukte een reliëf op mijn blote jongensbenen. Je kon er lekker aan peuteren. Op de radio waren twee boze mannen hevig aan het discussiëren, opgehitst door een joelende zaal. De één ging steeds harder praten, de ander reageerde pesterig met ‘voor mijn antwoord hoef ik niet zo hard te roepen’. Joop den Uyl en Dries van Agt.
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.