LIVE | Belgische specialisten verwachten meer jonge patiënten op intensieve care

CORONAVIRUSVoorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) noemt de bescheiden stijging van het aantal ziekenhuisopnames van de laatste twee dagen een gunstige ontwikkeling. Ziekenhuizen hebben hierdoor wat ademruimte gekregen. Belgische specialisten verwachten meer jonge coronapatiënten op intensieve care. Ook vandaag houden we je live op de hoogte van het laatste coronanieuws. 

 1. Docent zit thuis na ‘haatzaaiende’ schrijfopdracht over islam, school neemt maatregelen na doodsbedreigingen

  Docent zit thuis na ‘haatzaai­en­de’ schrijfop­dracht over islam, school neemt maatrege­len na doodsbe­drei­gin­gen

  De docent godsdienst op het Leidse Visser ‘t Hooft Lyceum die een schrijfopdracht voor 3-vwo maakte waarin moslims op een hoop lijken te worden gegooid met aanslagplegers is voorlopig niet op de school aanwezig. Dat meldt Omroep West. Het is niet bekend of de docent is geschorst of dat hij thuiszit voor zijn eigen veiligheid. Op een besloten Instagrampagina kwamen doodsbedreigingen binnen aan het adres van de docent.
 2. LIVE | Europa koopt 160 miljoen doses Moderna-vaccin, paus haalt uit naar coronacritici
  Coronavirus

  LIVE | Europa koopt 160 miljoen doses Moderna-vac­cin, paus haalt uit naar coronacri­ti­ci

  Paus Franciscus haalt in zijn nieuwe boek Laten Wij Dromen fel uit naar coronacritici, maar hij spreekt ook woorden van troost voor mensen die geraakt zijn door het virus. Hij schetst een visie voor een rechtvaardiger wereld. ProRail gaat in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven in kaart brengen hoe treinreizigers zich bewegen op de stations. Sensoren die anoniem de bewegingen meten, gaan kijken hoe het met de anderhalvemeterregel is gesteld. Ook vandaag houden we je op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.
 1. Bredase reshare store zamelt schoenen in voor daklozen: 'Het loopt storm'
  Play

  Bredase reshare store zamelt schoenen in voor daklozen: 'Het loopt storm'

 2. Docent Ton van Haperen: 'Qua leiding zijn de leraren in de steek gelaten'
  Play

  Docent Ton van Haperen: 'Qua leiding zijn de leraren in de steek gelaten'