Lubach scoort wederom met hilarische video voor Amerikanen

VideoTv-presentator Arjan Lubach heeft zondag hard uitgehaald naar Amerikanen en hun liefde voor vuurwapens. Zijn humoristische filmpje waarin Europeanen een oproep doen om de NRA, 'een Amerikaanse wapenziekte', te genezen wordt wereldwijd gedeeld. 

Hoewel de video met een parodie op de NRA (de Amerikaanse belangenvereniging voor wapenbezit) al op tientallen Reddit-pagina's en op Twitter wordt gedeeld, valt de video niet bij alle Amerikanen even goed. In de Verenigde Staten zijn veel mensen nog steeds voor de vrijheid om een wapen te dragen uit zelfbescherming: ,,Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar onze vuurwapens nemen ze ons niet af'', reageert een Amerikaan onder de video.

In zijn populaire televisieprogramma Zondag met Lubach scoort de televisiemaker regelmatig met Engelstalige filmpjes. Eerder werd de video 'The Netherlands welcomes Trump in his own words' online massaal bekeken. Ook een Games of Thrones-trailer uit de koker van het satirische programma werd een globale hit.

Sleepwet

Vorige week maakte Lubach zich nog sterk voor een referendum om de sleepwet tegen te houden. Dankzij de aandacht van het VPRO-programma zijn nu bijna 300.000 handtekeningen binnengehaald.

Volledig scherm
En weer heeft tv-presentator Arjan Lubach een dikke internationale hit te pakken. © Doomernik, Merlijn
 1. 'Monster' Alex L. hoort levenslang eisen voor kruipruimtemoord

  'Monster' Alex L. hoort levenslang eisen voor kruip­ruim­te­moord

  Alex L. heeft vandaag in hoger beroep een levenslange celstraf tegen zich horen eisen voor het doden van zijn vriendin Manon Pieters (41) en het vervolgens verkrachten en vermoorden van zijn stiefdochter Fleur (15). L. wurgde eind 2015 eerst zijn vriendin. Stiefdochter Fleur zag haar dode moeder liggen, waarna L. haar verkrachtte onder de belofte dat ze niet gedood zou worden als ze meewerkte. Daarna doodde hij haar toch. 
 2. Tijgers uit Syrië herstellen in Friesland van trauma
  Play

  Tijgers uit Syrië herstellen in Friesland van trauma

  De twee tijgers die uit de Syrische stad Aleppo zijn gered, doen het erg goed in de opvang. Soltan en Sayida kwamen maandagavond aan in het FELIDA Big Cat Centre in het Friese Nijeberkoop. De tijgers zaten zes jaar lang in de verlaten Magic World Zoo in Aleppo en kregen daar te maken met bombardementen, honger en geweld. In het opvangcentrum worden ze verzorgd en medisch behandeld, om zo hun angsten en trauma's weg te nemen.