Lubach scoort wederom met hilarische video voor Amerikanen

VideoTv-presentator Arjan Lubach heeft zondag hard uitgehaald naar Amerikanen en hun liefde voor vuurwapens. Zijn humoristische filmpje waarin Europeanen een oproep doen om de NRA, 'een Amerikaanse wapenziekte', te genezen wordt wereldwijd gedeeld. 

Hoewel de video met een parodie op de NRA (de Amerikaanse belangenvereniging voor wapenbezit) al op tientallen Reddit-pagina's en op Twitter wordt gedeeld, valt de video niet bij alle Amerikanen even goed. In de Verenigde Staten zijn veel mensen nog steeds voor de vrijheid om een wapen te dragen uit zelfbescherming: ,,Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar onze vuurwapens nemen ze ons niet af'', reageert een Amerikaan onder de video.

In zijn populaire televisieprogramma Zondag met Lubach scoort de televisiemaker regelmatig met Engelstalige filmpjes. Eerder werd de video 'The Netherlands welcomes Trump in his own words' online massaal bekeken. Ook een Games of Thrones-trailer uit de koker van het satirische programma werd een globale hit.

Sleepwet

Vorige week maakte Lubach zich nog sterk voor een referendum om de sleepwet tegen te houden. Dankzij de aandacht van het VPRO-programma zijn nu bijna 300.000 handtekeningen binnengehaald.

Volledig scherm
En weer heeft tv-presentator Arjan Lubach een dikke internationale hit te pakken. © Doomernik, Merlijn