Maike den Uil geeft bokstraining
Foto ; Pim Ras
VOOR Coronahelden
Volledig scherm
PREMIUM
Maike den Uil geeft bokstraining Foto ; Pim Ras VOOR Coronahelden © Pim Ras Fotografie

Maike reisde tot pandemie de wereld over: ‘Voelde opluchting toen corona alles stillegde’

KeerpuntHeeft het pandemietijdperk, dat we met al z’n ellende beetje bij beetje achter ons laten, ook voor iets positiefs gezorgd? In de serie Het Keerpunt brengen we de komende tijd verhalen van mensen die hun leven ingrijpend op de schop namen. Vandaag: globetrotter Maike den Uijl (36) kwam eindelijk weer thuis en vond de liefde.

 1. Ruzie over zes ingevroren embryo's van topspringpaard en ‘beste hengst ter wereld’

  Ruzie over zes ingevroren embryo's van topspring­paard en ‘beste hengst ter wereld’

  Ze liggen ingevroren en veilig opgeborgen bij de paardenkliniek van de universiteit Utrecht: 6 embryo's die in potentie kunnen uitgroeien tot springpaarden van internationaal grand-prixniveau. Maar wie is wettelijk gezien eigenlijk de eigenaar? Twee ruziënde handelaren in paardenembryo's vechten gooiend met modder hun conflict daarover uit via de rechter. De inzet is hoog, want een bevruchte eicel is zomaar 20.000 euro waard.
 2. Door corona had Saskia (73) eindelijk rust: ‘Mijn zoon zegt: Hé mam, eindelijk ben je met pensioen’
  PREMIUM
  Keerpunt

  Door corona had Saskia (73) eindelijk rust: ‘Mijn zoon zegt: Hé mam, eindelijk ben je met pensioen’

  Heeft het pandemietijdperk, dat we met al z’n ellende beetje bij beetje achter ons laten, ook voor iets pósitiefs gezorgd? In de serie ‘Het keerpunt’ brengen we de komende tijd verhalen van mensen die hun leven op de schop namen. Vandaag: voormalig luitenant-kolonel Saskia van de Graaf (73) uit Veenendaal die haar propvolle agenda zonder pardon leeg veegde.