Volledig scherm
De man raakte zijn hand kwijt door vuurwerk. © politie.nl

Man (33) raakt hand kwijt door ontploffend vuurwerk

Een 33-jarige man uit Callantsoog is gisteravond ernstig gewond geraakt bij het afsteken van vuurwerk. De man raakte een hand kwijt nadat het vuurwerk in zijn handen afging, meldt de politie.

Laat op de avond hoorden vrienden van de man een harde knal buiten bij een loods aan de Nijverheidsweg. Ze zagen dat hij onder het bloed zat, verleende eerste hulp en belden de hulpdiensten. De man is in de ambulance behandeld en daarna met de traumaheli naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens regionale media is de schade aan de loods groot. De politie onderzoekt waar het vuurwerk vandaan komt en om wat voor vuurwerk het precies ging. Onbekend is welke vrienden van de man op het moment van de ontploffing bij hem waren. Er zijn geen arrestaties verricht. 

  1. Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolopdracht’
    PREMIUM
    video

    Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolop­dracht’

    Het bleek een gigantisch misverstand. Terwijl de politie gisteren in de veronderstelling verkeerde dat op het ROC in Nijmegen een schietpartij dreigde, bleek in werkelijkheid dat leerlingen scenes uit het populaire computerspel Grand Theft Auto naspeelden. Volgens de studenten ging het om een schoolopdracht. Iets wat de school met klem tegenspreekt. De politie meldt op haar beurt dat de 25-jarige jongeman die werd aangehouden erg veel geluk heeft gehad.