Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Man uit Asten moet 18 maanden de cel in voor verkrachten prostituee

Een 32-jarige man uit Asten moet 18 maanden de cel in waarvan 6 voorwaardelijk voor het verkrachten van een prostituee in zijn woning. Dit besliste de rechtbank vanmiddag. 

De Astenaar weigerde de prostituee vooraf te betalen voor haar diensten. Hij bedreigde haar en dwong haar tot diverse seksuele handelingen, die op beeld zijn vastgelegd.  

Toen het slachtoffer probeerde te vluchten, trok de man haar hardhandig terug de woning in. Als de vrouw zou schreeuwen, zou ze het er 'niet levend' vanaf brengen. 

Overgehaald

Volgens de advocaat van de Astenaar heeft de man weliswaar seks gehad met de prostituee, maar zonder enige vorm van dwang. De verdachte zelf gaf aan dat hij de vrouw alleen met woorden heeft overgehaald om seks te hebben, zonder voorafgaande betaling. 

De rechter vindt dat de 32-jarige man geen geloofwaardige verklaring heeft voor het feit dat op het filmpje te horen is dat zowel de verdachte als het slachtoffer verklaren dat de prostituee 'iets goed moet maken'. 

Het voorval had plaats in 2014. In 2015 werd de Astenaar al eens veroordeeld voor het verkrachten van twee prostituees. 

  1. LIVE: 102.000 namen Holocaust-slachtoffers worden voorgelezen in Westerbork. Luister hier mee

    LIVE: 102.000 namen Holocaust-slachtof­fers worden voorgele­zen in Westerbork. Luister hier mee

    In herinneringscentrum Kamp Westerbork in Drenthe worden vanaf woensdag 22 januari om 17 uur zes dagen en vijf nachten lang de namen voorgelezen van de 102.000 Nederlanders die in de Tweede Wereldoorlog werden vermoord in of gedeporteerd naar Auschwitz, Sobibor, Theresiënstadt, Bergen Belsen en andere vernietigingskampen. Het voorlezen is op deze nieuwssite live te volgen en duurt tot 27 januari. Op die dag - 75 jaar na de bevrijding van Auschwitz - wordt de holocaust internationaal herdacht.