Volledig scherm

Medewerker Politie Oost-Nederland gaat weer de fout in en is baan kwijt

NIJMEGEN - Een medewerker van de politie Oost-Nederland is deze week ontslagen, nadat hij voorwaarden heeft overtreden die waren opgelegd na eerder 'grensoverschrijdend en niet-professioneel gedrag'. Ook zou de medewerker politiesystemen hebben gebruikt voor privé-zaken.

De medewerker van de politieregio Oost-Nederland, dat onder meer ook de Bommelerwaard omvat, wordt ervan verdacht zich binnen de eerder opgelegde proeftijd van drie jaar opnieuw schuldig te hebben gemaakt aan zaken die binnen de politie niet door de beugel kunnen. Wat de aanleiding was voor die proeftijd is onbekend.

Bovenop de schending van de voorwaarden verdenkt de politie de medewerker ervan de interne systemen van de politie te hebben geraadpleegd voor privé-doeleinden. Ook heeft de medewerker richting de leiding 'onvoldoende transparantie gegeven in zijn handelen', zo meldt de politie op de eigen website.

Al deze zaken waren voldoende om de medewerker definitief te ontslaan. Waar de politie-medewerker precies actief was, is niet bekend.