Het ongeluk vond vorige week woensdag plaats in Kampen.
Volledig scherm
Het ongeluk vond vorige week woensdag plaats in Kampen. © GinoPress

Meisje (6) overleden na grasmaaierongeluk in Kampen

UpdateHet 6-jarige meisje dat vorige week ernstig gewond raakte bij een grasmaaierongeluk in Kampen, is overleden aan haar verwondingen. Dat bevestigt burgemeester Bort Koelewijn van Kampen.

„Ik kreeg zondag het bericht dat de familie werd opgeroepen om naar het ziekenhuis te gaan, omdat het heel slecht zou gaan met Fleur. Vanochtend ontving ik het trieste bericht dat ze is overleden", vertelt burgemeester Koelewijn.

„Mijn hart is vol verdriet. Het is een enorme slag voor de familie en directe betrokkenen, maar ook voor alle medici die tot het uiterste hebben gevochten."

Ongeval naast basisschool

Het ongeval gebeurde vorige week woensdag op een grasveld in de wijk Onderdijks. De groenstrook waar het ongeluk plaats vond, ligt naast basisschool Villa Nova. Meerdere leerlingen waren op het moment van het ongeluk buiten aan het spelen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, wordt onderzocht.

De bestuurder van de grasmaaier werd na het ongeluk gearresteerd. Na het verhoor mocht hij naar huis. Wel blijft de bestuurder, een 29-jarige man uit Kampen, verdachte in het onderzoek. De politie nam de grasmaaier na het ongeluk in beslag voor nader onderzoek.

Herdenking

Burgemeester Koelewijn van Kampen heeft dagelijks contact met de familie van het overleden meisje. Hij kan nog niet vertellen of de familie van Fleur een bijeenkomst of herdenking op prijs stelt: „Het is aan hen wat gewenst is. Daar kan ik momenteel nog niets over zeggen."

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Kampen heeft contact met basisschool Villa Nova.

  1. LIVE | RIVM meldt 93 nieuwe doden, stranden blijven dit keer wel leeg

    LIVE | RIVM meldt 93 nieuwe doden, stranden blijven dit keer wel leeg

    Wereldwijd zijn meer dan 600.000 besmettingen vastgesteld met het nieuwe coronavirus. Ruim 28.000 patiënten overleden aan de gevolgen van het virus. In Nederland is het dodental de afgelopen 24 uur met 93 mensen opgelopen. Het aantal besmettingen in ons land is met 1159 toegenomen. Het aantal herstelde patiënten staat wereldwijd op bijna 133.000. Volg alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Hier lees je het vorige blog nog eens terug.