Volledig scherm
Sanderink, eerder dit jaar, op weg naar de zitting tegen zijn ex bij de rechtbank. Vandaag verloor hij de zaak. © Arie Kievit

Miljonair moet rectificatie plaatsen met excuus aan zijn ex

VEGHEL - De Enschedese zakenman Gerard Sanderink moet zijn aantijgingen aan zijn ex-vriendin en ex-zakenpartner Brigitte van Egten rectificeren. Sanderink moet zowel in Tubantia, het Brabants Dagblad en in Quote een rectificatie plaatsen.

Volgens miljonair Sanderink, de huidige partner van de Veghelse Rian van Rijbroek, maakte Van Egten zich schuldig aan fraude en lag het aan haar communicatie met de AIVD, dat de FIO een inval heeft gedaan bij een van zijn grote bedrijven. Maar dat zij schuldig is aan die FIOD-inval, ‘daar is geen bewijs voor’, zegt de rechtbank. Als de vermogende zakenman dit niet binnen een week recht zet heeft zijn ex-partner recht op een dwangsom van 5000 euro per dag, met een maximum van 200.000 euro.

Miljoenen

Hiermee komt een eind aan een lang slepend conflict. De rechter had Sanderink en zijn ex-geliefde eerst nog tijd gegeven de ruzie te schikken. Toen dat niet lukte hield Van Egten haar eis in stand, dat Sanderink zijn de beschuldigingen moest intrekken. In de zaak werd volop met modder gegooid. De zakenman (70) – goed voor een geschat vermogen van 620 miljoen – moet nu in de genoemde bladen klip en klaar melden dat er geen bewijs is voor zijn aantijgingen en dat hij de gedane uitspraken betreurt.

Sanderink is werkgever van 16.000 mensen bij ict-bedrijf Centric en het beursgenoteerde ingenieursbureau Oranjewoud, waartoe onder meer bouwbedrijf Strukton behoort.

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”
  2. OM valt binnen bij boerenbedrijven: ‘Aardappel- en uienhandel vatbaar voor witwaspraktijken’

    OM valt binnen bij boerenbe­drij­ven: ‘Aardappel en uienhandel vatbaar voor witwasprak­tij­ken’

    De export van aardappelen en uien blijkt vatbaar voor grootschalige witwaspraktijken. Dat concludeert het Openbaar Ministerie naar aanleiding van invallen bij agri-handelaren in Zeeland en Noord-Holland. Ondergrondse bankiers en geldkoeriers leveren tientallen miljoenen euro’s af bij Nederlandse agri-handelaren, die boodschappentassen vol contant geld aannemen. Daarmee werken zij vermoedelijk mee aan het witwassen van crimineel geld, aldus het OM.