Een vaccinatielocatie van de GGD in Almere.
Volledig scherm
Een vaccinatielocatie van de GGD in Almere. © ANP

Minder dan helft kwetsbaren maakte prikafspraak, vijftigers versneld uitgenodigd

Van de 1,5 miljoen mensen die op basis van een medische indicatie de afgelopen weken zijn opgeroepen voor een coronavaccinatie, hebben er slechts 670.000 een afspraak gemaakt. Dat meldt de GGD. Vijftigers worden deze week daarom versneld uitgenodigd voor een prikafspraak.

2 reacties

 • Angelique van Maastrigt van den Dungen

  1 jaar geleden
  Ik heb een uitnodiging gekregen terwijl ik de eerste prik al gekregen had en de tweede keer al gepland stond/staat. Ik heb mijn huisarts gevraagd waar het mis is gegaan. Het antwoord laat zich raden. Ik sta nu dus blijkbaar geboekt als kwetsbare zonder reactie. Mijn huisarts zou er een aantekening van maken, maar of deze ooit bij het rivm aankomt? Ik schrijf de reactie namens mijn man Francois.
 • Hans Vermeulen

  1 jaar geleden
  Ik ben een van die mensen die geen afspraak heeft gemaakt, maar ik zou dan ook helemaal naar Limburg moeten (Venlo of Herten), hoewel er op 10 minuten fietsen een groot vaccinatie centrum is, dat ook nog op de weg naar mijn werk ligt.
 1. Per abuis héle huisartsenpraktijk uitgenodigd voor coronaprik en foutje met 35.000 mensen uit 1963
  PREMIUM
  Update

  Per abuis héle huisartsen­prak­tijk uitgeno­digd voor coronaprik en foutje met 35.000 mensen uit 1963

  In het Zuid-Hollandse Bergschenhoek is door een fout een gehele huisartsenpraktijk uitgenodigd voor een coronavaccinatie. De uitnodiging voor de vaccinatieafspraak plofte ook bij kerngezonde mensen op de mat, in plaats van alleen bij mensen met een medische indicatie, zoals bijvoorbeeld ernstige astma of hartproblemen. Ook ging er iets mis met de uitnodiging aan mensen uit 1963 die vandaag hun brief ontvingen.