Minister Van der Steur (rechts) bood vorig week alsnog excuses aan aan anatoom George Maat (rechts). Bij een eerste gesprek in september 2015 was dat nadrukkelijk niet de bedoeling.
Volledig scherm
Minister Van der Steur (rechts) bood vorig week alsnog excuses aan aan anatoom George Maat (rechts). Bij een eerste gesprek in september 2015 was dat nadrukkelijk niet de bedoeling. © ANP

Ministerie adviseerde: vooral 'geen excuses' aan Maat

Na het wegsturen van anatoom George Maat was het ministerie Veiligheid en Justitie er alles aan gelegen om de affaire snel te laten doodbloeden. Een gesprek tussen de minister en George Maat in september 2015 was vooral daarop gericht. Doel was om vooral géén excuses aan te bieden. Het ministerie wilde vooral dat Kamerleden en de media de affaire niet voortdurend zouden oprakelen. Tevergeefs.

  1. Motorcoureur Jacky (49) breekt rug, heup, benen en voet bij straatrace: ‘Start niet, zei mijn moeder nog’
    PREMIUM
    met video

    Motorcou­reur Jacky (49) breekt rug, heup, benen en voet bij straatrace: ‘Start niet, zei mijn moeder nog’

    Het scheelde weinig of Jacky Middelburg (49) was tijdens een demo-straatrace van klassieke motoren verongelukt. De motorcoureur kwam eind vorige maand hard ten val bij een inhaalmanoeuvre. Hij brak onder meer twee rugwervels, een heup, z’n bekken, een kuitbeen, een scheenbeen en meerdere botjes in z’n voet. Hij kwam in het ziekenhuis te liggen waar zijn vader, die ook motorcoureur was, veertig jaar geleden overleed.