Moeder ontsnapte met baby aan vallende boom: 'Ik had een engel op de schouder'

videoZe zijn met de schrik vrijgekomen, Maud Dekkers (33) uit Lottum en haar zoontje Seth (5 maanden). Door de zware storm viel een boom om, vlak naast de moeder. ,,We hebben veel geluk gehad. We hadden echt een engeltje op onze schouders,'' zegt ze tegen De Limburger.

Gevaarlijkste plek

Dekkers is voor een afspraak op het gemeentehuis aan het Wilhelminaplein in Horst en loopt daarna met haar zoontje in de kinderwagen nog even langs de slager. Op de terugweg loopt ze langs de randen van het plein, juist omdat de kinderwagen zoveel wind vangt, maar dan gaat het bijna mis. ,,Ik hoorde de grote boom achter me kraken en dacht eigenlijk dat er takken loskwamen. Toen viel de boom opeens vlak bij ons neer. Wat ik dacht? Ik had helemaal geen tijd om na te denken, het gebeurde zó snel.''

Omstanders

Zowel moeder als zoon komen er onbeschadigd mee weg. ,,De boom viel vlak voor ons. En er kwamen nog wat dak- of gevelplaten van de frietkraam achter ons neer, maar we konden vrij makkelijk verder lopen.'' Er waren verschillende mensen die het hadden zien gebeuren en naar de moeder en het kind toekwamen.

,,We waren net bij de gemeente geweest, dus ze herkenden ons. Er werd gevraagd of we binnen wilden komen, maar Seth was moe en moest slapen. Daarom ging ik direct door naar de auto. Pas daar kwam het besef dat dit ook anders had kunnen aflopen." Zoontje Seth lijkt weinig last te hebben van het voorval. ,,Hij was wel wakker, maar beseft denk ik niet wat er is gebeurd."

Dekkers, van beroep doktersassistente en eigenaar van een praktijk voor natuurgeneeskunde voor dieren, kreeg eenmaal thuis diverse appjes met het filmpje dat door de cafetaria op het Wilhelminaplein werd verspreid. Het voorval stond op de bewakingsbeelden van de snackbar en ging al snel rond via sociale media.

Volledig scherm
Maud en Seth zijn met de schrik vrijgekomen. © Stefan Koopmans via De Limburger.