Moordverdachte Thijs H. blijft 90 dagen langer vast

VideoDrievoudig moordverdachte Thijs H. blijft negentig dagen langer vast zitten. Dat heeft de rechtbank in Limburg besloten. H. wordt verdacht van de moord op drie wandelaars in Heerlen en Den Haag. Hij moet naar het Pieter Baan Centrum, maar daar is nu geen plek.  

Na 90 dagen voorlopige hechtenis moet H. voor het eerst voor de rechter komen. H. mag nog altijd alleen communiceren met zijn advocaat.

De 27-jarige H. wordt verdacht van het ombrengen van drie wandelaars in Den Haag en Heerlen. Hij wordt ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC), maar wanneer is nog onduidelijk. Volgens een woordvoerder van de rechtbank is het druk in het PBC. 

Volledig scherm
Thijs H. tijdens zijn bestuursperiode in 2016 bij de studievereniging Itiwana in Leiden. (Inzet: in 2019). © Politie
Volledig scherm
Serge Weening, advocaat van Thijs H. komt aan bij de rechtbank. © ANP
  1. Man bij wie keel werd doorgesneden: ‘Ambulance ging eerst dader Malek F. helpen’
    Live twitter

    Man bij wie keel werd doorgesne­den: ‘Ambulance ging eerst dader Malek F. helpen’

    Heftige slachtofferverklaringen op dag twee van de rechtszaak tegen de ‘Haagse steker’ Malek F, de man die vorig jaar bij de Haagse Hogeschool zomaar op voorbijgangers in stak. Bij sommige van hen sneed de uit Syrië gevluchte Palestijn de keel door of hij probeerde dat. De slachtoffers overleefden ternauwernood de aanslag van 5 mei 2018. Verslaggever Jorina Haspels is in de rechtszaal in de rechtbank bij Schiphol en twittert.