Volledig scherm
© Marco de Swart

Na een frisse neus besloot ik dat iedereen weleens een minder moment mag hebben

frank in quarantaineNet als veel Nederlanders blijft journalist Frank Poorthuis thuis. Frank zit in de risicogroep. Verslag van dag 313.  Lees alle eerdere afleveringen hier terug.

 1. LIVE | Corona heeft blijvende invloed op samenleving, Estland komende maand in strenge lockdown

  LIVE | Corona heeft blijvende invloed op samenle­ving, Estland komende maand in strenge lockdown

  ,,Corona heeft een blijvende invloed op menselijk gedrag”, zegt Paul van Lange, hoogleraar psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. ,,Ik verwacht een cultuurverandering die groter is dan alleen nies-schaamte en de manier waarop we elkaar gedag zeggen.” En in Estland gaan de cijfers hard omhoog, waardoor de komende maand weer een strenge lockdown geldt. In Nederland kunnen op zijn vroegst eind deze maand versoepelingen worden aangekondigd. Zo hoopt het kabinet dat met Pasen de terrassen weer open kunnen. Ook vandaag houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.
 2. Wat was het koud vannacht! En de winterjas blijven we nog wel nodig hebben

  Wat was het koud vannacht! En de winterjas blijven we nog wel nodig hebben

  Heerlijk in de buitenlucht ontbijten, gezellig met familie op de boot of nog even een extra rondje lopen met de hond: Nederland genoot de afgelopen tijd volop van prachtig lenteweer. Nu meteorlogisch de lente is aangebroken, lijkt het slechts een kwestie van tijd voor de temperaturen weer omhoog schieten. Toch moeten we de winterjas voorlopig nog even aan houden, meldt Weerplaza. ,,Fraai voorjaarsweer is voorlopig niet aan de orde.”
 1. Vuurzee en enorme rookontwikkeling bij ‘zeer grote’ industriebrand in Den Bosch
  Play

  Vuurzee en enorme rookontwik­ke­ling bij ‘zeer grote’ industrie­brand in Den Bosch

 2. Stef Smits (9) start eigen kledinglijn: 'Voor kinderen die gepest worden'
  Play

  Stef Smits (9) start eigen kleding­lijn: 'Voor kinderen die gepest worden'