Leerlingen van Atheneum College Hageveld in Heemstede buigen zich over het eindexamen wiskunde van maandag. Daarover kwamen veel klachten binnen bij het LAKS.
Volledig scherm
Leerlingen van Atheneum College Hageveld in Heemstede buigen zich over het eindexamen wiskunde van maandag. Daarover kwamen veel klachten binnen bij het LAKS. © ANP

Na twee dagen eindexamens staat LAKS-klachtenteller boven de 60.000

Aan het eind van dinsdag, de tweede dag van de eindexamens voor scholieren, zijn bij actiegroep LAKS al meer dan 60.000 klachten binnengekomen. Dit aantal lag maandagavond nog op ongeveer 24.000, aldus een woordvoerster. Dinsdagavond steeg het aantal van ruim 52.000 nog naar 60.086. Minister Arie Slob van Onderwijs kwam dinsdagmiddag even helpen bij de klachtenlijn van LAKS op het kantoor in Utrecht.

  1. LIVE | Landelijke actiedag om vaccinatiegraad te verhogen, eerste Hollandse Nieuwe voor GGD GHOR
    coronavirus

    LIVE | Landelijke actiedag om vaccinatie­graad te verhogen, eerste Hollandse Nieuwe voor GGD GHOR

    Een landelijke actiedag waarbij prikbussen naar wijken gaan waar de inentingsbereidheid laag is, moet helpen om de kabinetsdoelstelling van 85 procent gevaccineerden te halen. Het coronavirus heeft in de Verenigde Staten het leven gekost aan meer dan 600.000 mensen. Hoewel de VS wereldwijd ook tot de koplopers op vaccinatiegebied behoren, deed president Biden een beroep op de Amerikanen die zich nog niet hebben laten vaccineren, zich alsnog te laten prikken. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog.