Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

‘Naaktkampeerders protesteren tegen uitkijktoren bij camping’

Naaktkampeerders op een camping in Hellevoetsluis zijn ‘woest’ over het plan van de gemeente om een uitkijktoren naast de camping te bouwen. ,,We geven ons graag bloot, maar niet aan vreemden. Zo trek je fout volk aan’', zegt een kampeerder tegen RTV Rijnmond.

De gemeente Hellevoetsluis wil de uitkijktoren bouwen om voorbijgangers een mooi uitzicht te bieden op de toekomstige zonnepaneelvelden. Direct naast naturistencamping De Brongaard komt namelijk een groot park met zonnepanelen.

De camping had al eerder bezwaar gemaakt tegen de komst van de uitkijktoren, waarna die uit de plannen leek te zijn geschrapt. Maar bij de definitieve vaststelling staat de uitkijktoren er toch weer in.

Een woordvoerder van de gemeente laat schriftelijk aan RTV Rijnmond weten dat het niet de bedoeling is ‘dat je vanuit de uitkijkpost naar binnen kijkt bij de camping’. Volgens hem wordt er rekening gehouden met de privacy van de campinggasten.

De kampeerders zijn daar helemaal niet gerust op. Ze hebben het college uitgenodigd om - met of zonder kleren - met eigen ogen te komen kijken hoe de privacy op de camping zal worden aangetast.

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.