Moeder Michel Wandzia (links) werd doodgeschoten bij het schietdrama in Zwijndrecht. Dochter Anneke Jacobs (rechts) raakte zwaargewond.
Volledig scherm
Moeder Michel Wandzia (links) werd doodgeschoten bij het schietdrama in Zwijndrecht. Dochter Anneke Jacobs (rechts) raakte zwaargewond. © Privéfoto’s (Fotomontage AD)

Naasten van overleden Michel (66) en zwaargewonde Anneke (38) zijn inzamelactie gestart: ‘Zware tijden’

Familie van de moeder en dochter die zaterdag op klaarlichte dag op een druk parkeerterrein voor een winkelcentrum in Zwijndrecht zijn neergeschoten, is een inzamelactie gestart. Moeder Michel (66) overleefde het drama niet, haar dochter Anneke (38) vecht nog altijd voor haar leven. ‘Wij zijn zwaar getroffen door dit enorme leed.’

 1. Pas dagen nadat plassende buschauffeur haar lichaam vindt, weet de politie dat het om Marleen (64) gaat
  PREMIUM

  Pas dagen nadat plassende buschauf­feur haar lichaam vindt, weet de politie dat het om Marleen (64) gaat

  Dankzij knap en snel politiewerk zit een 32-jarige man in de cel op verdenking van de moord op Marleen V.L. (64) uit Oostende. Het lichaam van de weduwe werd begin deze week gevonden in de Nederlandse grensplaats Koewacht. Maar waarom moest ze dood? En waarom werd haar lichaam daar gedumpt? Een reconstructie van een kleine week speurwerk, te beginnen bij een buschauffeur met een volle blaas.
  Oostende, Koewacht
 2. Dataroof GGD kan Staat duur komen te staan: stichting eist bij rechter in totaal 3 miljard euro

  Dataroof GGD kan Staat duur komen te staan: stichting eist bij rechter in totaal 3 miljard euro

  Met een megaclaim die kan oplopen tot 3 miljard euro wordt de Nederlandse Staat voor de rechter gesleept vanwege een grote roof van privégegevens uit de computersystemen van de GGD’en in 2021. Stichting ICAM, de organisatie achter de massaclaim, overhandigt dinsdag dagvaardingen aan 35 instanties, waaronder het ministerie van Volksgezondheid, de landelijke GGD GHOR Nederland, regionale GGD’en, veiligheidsregio’s en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam.