Een bewoner van een verzorgingshuis drinkt ter verkoeling een smoothie. Wegens het warme weer is het Nationaal Hitteplan ingegaan
Volledig scherm
Een bewoner van een verzorgingshuis drinkt ter verkoeling een smoothie. Wegens het warme weer is het Nationaal Hitteplan ingegaan © ANP

Nationaal Hitteplan van kracht

UpdateOmdat het warme weer aanhoudt, heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandag het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Het RIVM roept mensen op om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen.

 1. Mishandelde Henk Koelewijn 10 van zijn 19 kinderen? ‘In de tijd dat ik kind was, was een tik heel normaal’
  PREMIUM
  INTERVIEW

  Mishandel­de Henk Koelewijn 10 van zijn 19 kinderen? ‘In de tijd dat ik kind was, was een tik heel normaal’

  Als Henk Koelewijn (61) uit Bunschoten-Spakenburg ergens vreselijk tegenop ziet, zijn het de 25 maanden die hij volgens justitie nog de gevangenis in moet voor huiselijk geweld tegen tien van zijn twaalf dochters en zeven zonen. De elf maanden voorarrest vond hij al een ‘verschrikking’. ,,Ik heb het helemaal gehad met justitie. Ik ben opgepakt zonder enig bewijs’’, zegt hij. In hoger beroep is drie jaar tegen hem geëist.
 2. LIVE | ‘Meerdaagse stembusgang door corona’, meer dan 90.000 besmettingen VS
  Coronavirus

  LIVE | ‘Meerdaagse stembus­gang door corona’, meer dan 90.000 besmettin­gen VS

  Om de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart coronaproof te laten verlopen zal een deel van de stemlokalen al enkele dagen voor de verkiezingsdag opengaan, meldt de Volkskrant. En in de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Ook vandaag houden we je live op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het liveblog van de afgelopen dagen terug.
 1. Britse Duncan nieuwe dirigent van philharmonie zuidnederland
  Play

  Britse Duncan nieuwe dirigent van philharmo­nie zuidneder­land

 2. Neushoorntje Ravy voor het eerst naar buiten!
  Play

  Neushoorn­tje Ravy voor het eerst naar buiten!