Nederlanders actief op gehackt forum voor neonazi’s

videoNederlandse rechts-extremisten waren jarenlang actief op een internationaal, fascistisch webforum dat wordt gelinkt aan een gewelddadige neonazigroep en enkele moorden in de VS. De Nederlanders probeerden er een nieuwe organisatie op te zetten en gingen tekeer tegen homo’s, joden en moslims.

Dat blijkt uit talloze (privé)berichten die op het besloten webforum Iron March werden geplaatst. Dat forum ging in 2017 offline, maar eind vorig jaar plaatsten hackers de database plots online. In die database staan gebruikersgegevens, maar ook berichten waarin Nederlanders stellen ‘besloten hebben te gaan strijden'. 

Het is augustus 2017 als een Nederlander die zichzelf Folkwin noemt, contact opneemt met ene Xav, een vertegenwoordiger van een dan al bekende Australische neonazigroep, die het hakenkruis in hun vlag voert. ,,Ik wil in Nederland met een paar maten een beweging opzetten, kan ik je wat vragen stellen over de juiste tactiek?”. Dat mag zeker van Xav. Een van zijn adviezen: als je nieuwe leden ontmoet, fouilleer ze altijd op afluistermaterialen. En communiceer altijd via veilige emailadressen. ,,Thanks”, antwoord Folkwin, ,,Sieg Heil!”

  1. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

    Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

    Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.