Een drukke Scheveningse boulevard. Door de coronamaatregelen lijkt het aandeel van Duitse toeristen in die zomerse drukte tegen te gaan vallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een drukke Scheveningse boulevard. Door de coronamaatregelen lijkt het aandeel van Duitse toeristen in die zomerse drukte tegen te gaan vallen. © Frank Jansen

Nederlands grootste badplaats vreest wegblijven Duitsers: ‘Als herstel uitblijft, krijgen we het moeilijk’

De nieuwe, strengere Duitse reismaatregelen voor Nederland baren ondernemers in Den Haag en Scheveningen grote zorgen. De grootste badplaats van Nederland is van oudsher erg populair onder Duitsers. Die blijven nu misschien massaal weg, zo is de vrees. Voor de hotelbranche, die nu al kampt met lagere bezettingscijfers, zou dat een enorm drama zijn.

  1. In dit stripboek uit 1945 staat Holocaust al getekend: ‘Tekenaar was nodig om te geloven wat er gebeurde’
    PREMIUM

    In dit stripboek uit 1945 staat Holocaust al getekend: ‘Tekenaar was nodig om te geloven wat er gebeurde’

    De allereerste striptekening die de laatste fase van de Holocaust in 1944 uitbeeldt. Het is de vondst van hoogleraar Kees Ribbens aan de Erasmus Universiteit. Daarin worden de gruwelen van de gaskamers getoond ten tijde van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. ,,Men had blijkbaar een striptekenaar nodig om te geloven wat er gebeurde in de concentratiekampen.”